Биткойн след 10 години, според европейскo проучване

Биткойн след 10 години, според европейскo проучване

Проучване на над 10 000 души в 10 европейски страни разкри интересна перспектива за това къде ще се намира Биткойн през следващите 10 години, както и бъдещето на пазара на криптовалути.

Японската крипто и блокчейн компания bitFlyer, публикува резултатите от проучване, оценяващо общественото доверие.

Най-голямата констатация от тази масова, европейска анкета беше, че доверието в Биткойн, първоначалната и настояща основна криптовалута, е по-ниско от това на целия пазар на криптовалутите. Само 49% от всички участници в проучването посочиха, че биткойн ще съществува след 10 години, докато 63% посочват доверието в крипто пространството като цяло.

Биткойн ще “умре”

Това е интересна гледна точка в проучването, тъй като Биткойн се утвърди като стандарт на децентрализиран дигитален токен, но половината от хората, все още вярват, че ще “умре” през следващите 10 години.

Само 7% от анкетираните посочват, че биткойн ще съществува като инструмент за инвестиции и ценни книжа след 10 години.

Може би не е изненадващо, че сентимента е премахнат. Биткойн е почти прототип на блокчейн и крипто. Като оригинал, той е създаден, за да решава проблемите на своето време – вече 10 години назад. Времето обаче продължава и въпросите, които трябва да се решат също.

Налице е наплив от стотици, ако не и хиляди нови блокчейни, всички с цел да се направи опит да се облекчат някои от проблемите, пред които сме изправени днес. Някои от тях са по-добри проекти от други, но това, което те демонстрират е, че има способността да се адаптират.

След 10 години, в такъв бързо движещ се пейзаж, може да се окаже, че Биткойн и неговата основна роля и функционалност са остарели.

Не и края на крипто

Казвайки това, вярата сред интервюираните е, че със сигурност има пространство за криптовалутния сектор да процъфтява и да расте в бъдещето. Криптовалутата като инструмент има много потенциал, но все още трябва да намери своята ниша и основа.

С това, Биткойн имаше шанса да бъде предшественик на масовото приемане на крипто, но е спаднал с няколко позиции по отношение на производителността и приложението. И така, с течение на времето, има всяка вероятност една нова криптовалута да разреши тези болезнени точки и да бъде по-жизнеспособна за масово приемане.

https://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

The post Биткойн след 10 години, според европейскo проучване appeared first on CryptoDnes.bg.