Биткойн може лесно да задмине златото по пазарна капитализация

Биткойн може лесно да задмине златото по пазарна капитализация

Главният изпълнителен директор на Galaxy Digital, една от най-големите крипто инвестиционни компании, твърди, че пазарната капитализация на биткойн може лесно да задмине тази на златото през следващите 20 години.

В ново интервю с основателя на Morgan Creek, Антъни Помплиано, Майк Новограц казва, че е въпрос на време институционалните играчи като Goldman Sachs и Intercontinental Exchange да влязат в пространството.

Знам, че например Goldman се ориентират към секюрити токените. Те все още не правят нищо, но се подготвят готови и разглеждат всички въпроси, като най-важния е това къде ще бъдат схранявани? Трябва ли да изграждат собствено попечителство или да използват това на някой друг? Как да ги накараме да работят.

Регулаторната рамка все още не е налице за секюрити токените. Работим много усилено върху казуса за секюрити токени и имаме, мисля, някои интересни неща предвид.

Според Новограц, потенциалът за повишаване на стойността на биткойн остава сериозен и търговците няма да сбъркат ако притежават малък процент BTC в портфейла си.

Aко можете да отделите няколко процента от вашето портфолио, има приличен шанс да ви се получат нешата. Fidelity тамън загряват. Bakkt продължава да се забавя малко, но няма да се бави винаги. Те ще бъдат в играта. И много други играчи идват.

Златото има пазарна капитализация от близо $8 трилиона. Няма как биткойн да стигне до там през следващата година или две. Но за 20-годишен период от време, може ли това да се случи? Може и то доста лесно. И така мисля, че изглежда като доста интелигентен ход.

Освен това, Новограц се обърна и към неотдавнашното решение на Cboe за пауза на своите биткойн фючърсни договори следващия месец.

Намирането на ливъридж в биткойн ще стане по-лесно, тъй като архитектурата в пространството става по-добра. Вече виждате кредитния пазар около биткойн с 10% до 3%. Така че след като получите кредит, можете да шортнете.

 

https://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

The post Биткойн може лесно да задмине златото по пазарна капитализация appeared first on CryptoDnes.bg.