Биткойн е това, което златото беше преди

Биткойн е това, което златото беше преди

Природата и предимствата на Биткойн [BTC] винаги са били повод за големи изказвания.

Едно такова изявление бе направено от Бари Силбърт, основател на Digital Currency Group и главен изпълнителен директор на Grayscale Investments.

В едно неотдавнашно интервю с Fox Business BTC бикът се обърна към криптовалутата и нейните характерни прилики със златото. Силбърт заяви, че най-голямата криптвалута има тенденция да се представя много добре по време на периоди на финансова дислокация, като промени в основните финансови пазари или някакви негативни новини, затрудняващи развитието му. По думите му:

Биткойн прави това, което златото правеше преди. В момента, ако се вгледате в класациите, Биткойн е нагоре и тарифните новини от Китай изглеждат страхотна нагласа за цената на криптовалутата. Може би това или може би движението на златoто има ефект.

Главният изпълнителен директор на Grayscale беше също така попитан дали настоящата позиция на BTC може да се разглежда като спад или ако е началото на покачване. За това, Силбърт заяви, че е на път към възстановяване в момента. Според него:

Биткойн е версията на по-младото поколение на златото. Тя е оскъдна, делима, преносима и всичко, което е необходимо за бързи и безопасни транзакции. Общността на Биткойн създава чудесна платежна мрежа, която ще трансформира валутната финансова екосистема.

По време на интервюто Силбърт засегна и темата “Защо Биткойн, а не нищо друго?” Експертът заяви, че причината, поради която BTC се откроява от останалата част от крипто пазара е, че е първият двигател и има най-голямата пазарна капитализация, с допълнителното предимство да има “голяма общност”.

Бари Силбърт също беше убеден, че само Биткойн има обема да стане единствен лидер на пазара на криптовалута, въпреки че има много конкуренция за спечелване на пространството.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

The post Биткойн е това, което златото беше преди appeared first on CryptoDnes.bg.