Биткойн до $ 1,250, твърди JPMorgan

Биткойн до $ 1,250, твърди JPMorgan

Анализаторите и наблюдателите на пазара от известно време се опитват да предскажат кога ще стигнем дъното.

Някои са по-оптимистични от други, но JPMorgan са с твърдо песимистични виждания.

Според Ройтерс, JPMorgan, който никога не е бил привърженик на Биткойн и криптовалутите, е предвидил дъно от $ 1,250, ако мечият пазар продължи. Банковият гигант добави, че блокчейн технологията е широко разпространена и няма да има значение за банките през следващите три до пет години.

JPMorgan е сред големите финансови институции, които са много скептични към Биткойн. Това наистина не е изненадващо, тъй като техният бизнес модел включва много чужди пари, а децентрализираната валута е заплаха за това.

Анализаторите от банката добавиха, че крипто активите ще спечелят когато всички се доверят на традиционните активи като долара, златото и глобалната платежна система.

В доклада се казва: “Дори при екстремни сценарии като рецесия или финансови кризи, има по-ликвидни и по-малко сложни инструменти за сключване на сделки, инвестиции и хеджиране”, добавяйки, че участието на институциите в крипто пазарите е спаднало последните няколко месеца.

Докладът твърди, че не е в състояние да посочи всички големи търговци на дребно, които са приели криптовалутите през 2018 г. и че предназначението му остава “спорно”. Изглежда, че JP Morgan не смята, че Overstock, Newegg и Microsoft “достатъчно големи”.

Прогнозата от $ 1,250 е смела, но без реални анализи или технически показатели, които да я подкрепят, докладът може просто да се разглежда като допълнителен FUD от Wall Street. Въпреки това, редица анализатори са използвали индикатори, за да направят своите прогнози, и повечето от тях са на мнение, че Биткойн ще падне, преди да се възстанови.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

The post Биткойн до $ 1,250, твърди JPMorgan appeared first on CryptoDnes.bg.