Бившият CTO на Tron бе уволнен

Бившият CTO на Tron бе уволнен

Екипът на Tron (TRX) даде коментари, за да отговори на въпроси в общността, повдигнати покрай новината за оттеглянето на техническия директор, Лусиен Чен.

Днес съобщихме за оставката на техническия директор, който твърди, че е съосновател на TRON (TRX).

Чен каза, че е напуснал Tron поради липсата на децентрализация в мрежата и е избрал път за създаване на “нов TRON”. Бившият CTO, който сега е създал Volume Network (VOL), каза, че настоящият проект е фабрикация на оригиналния TRON и той е бил разработен като фискален инструмент без дух на децентрализация.

Духът на блокчейн е децентрализиран, а проектът TRON е централизиран. Разпределението на токените е централизирано, супер представителите са централизирани, разработването на код е централизирано. Дори общността е организирана под централизация. Няма различни гласове в екосистемата на Tron.

Тялото, което стои зад известната децентрализирана технология на блокчейн, фондация “Tron”, влезна в Reddit, за да отговори на тези, които искат официален отговор на изявлението на Лусиен Чен.

На първо място, фондация “Tron” изясни, че Чен и други двама – Дж. Жу и Х. Се, не са подали оставка, а са били уволнени през януари 2019 г. Инспекционният отдел на TRON обяви, че тримата са били уволнени поради незаконни действия, които засягат “подозрения за незаконно присвояване на средства, подкуп, конкурентно нарушение и кражба на търговски тайни и интелектуална собственост”.

Фондация “Tron” добави, че тримата виновници са нарушили корпоративната политика и законите на организацията, поради което необходимите документи и материали относно скандала са предадени на съдебната власт.

Чен се присъединява към TRON като технически ръководител, а не като съосновател.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

The post Бившият CTO на Tron бе уволнен appeared first on CryptoDnes.bg.