Американските търговци са най-активни в големите крипто обмени

Американските търговци са най-активни в големите крипто обмени

Американските търговци са най-активни в големите крипто обмени, според публикация в Twitter на фирмата DataLight от 4-ти февруари.

В Binance, Bittrex и Poloniex, търговците от САЩ са съответно 24, 27 и 28 процента от общият брой. Американските търговци са по-малко в Bitfinex, като са 10% от търговците на борсата, докато германските търговци са 13%. От търговците, ползващи Coinbase, 60 процента са американци.

По-рано тази година, Bittrex стартира извънборсовото бюро за търговия, което предлага около 200 крипто актива. OTC търговията стана изключително популярна сред институционалните инвеститори, които търсят големи обеми.

Coinbase неотдавна добави подкрепа за жителите на Европейския съюз, за ​​да   изтеглят пари от PayPal, след като през декември 2018 г. пуснаха тази услуга за своите потребители в САЩ.

Обемът на търговията на крипто обмените е стигнал нови дъна през януари, според анализ, публикуван от Diar на 4-ти февруари.

От началото на годината са регистрирани по-ниски обеми на търговия, отбелязвайки нови дъна, които не са били достигани от 2017 г. Diar отбеляза още, че това се е превърнал в най-лошия период за водещият крипто обмен по коригиран обем, Binance, като неговия Bitcoin (BTC) / USD пазар се понижи с повече от 40% в сравнение с декември 2018 година.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

The post Американските търговци са най-активни в големите крипто обмени appeared first on CryptoDnes.bg.