Алткойновете тръгват надолу, Биткойн пада под $ 5,300

Алткойновете тръгват надолу, Биткойн пада под $ 5,300

Неделя, 21-ви април – повечето от 20-те топ криптовалути отчетоха леки до умерени загуби.

Биткойн (BTC) отново падна под $ 5,300, според данни от CoinMarketCap.

Най-голямата криптовалута е поевтиняла с около 1% за деня, търгувайки се на $ 5,263 по време на писане на статията, според CryptoPanic. По отношение на седмичната си графика монетата е нараснала с 2.69%.

Blockstream обяви успеха на транзакция “без доверие” на форуърден договор за Биткойн с Crypto Garage. Разработчикът казва, че развитието бележи важен момент в актуализирането на децентрализираната инфраструктура за търговия и сетълмент за дериватите на BTC.

Основателят на Fundstrat Global Advisors Том Лий посочи, че стойността, която понастоящем се отчита от Bitcoin Misery Index, никога не е наблюдавана в мечи пазар.

Етериум (ETH) задържа позицията си като най-големия алткойн  по пазарна капитализация, с близо $ 17,9 милиарда. 

Данните на CoinMarketCap показват, че ETH е намалял с над 2,5% през последните 24 часа. По време на писане на статията ETH се търгува около $ 169. На седмицата, монетата е на зелено с близо 2%.

XRP спадна с 2.7% през последните 24 часа и в момента се търгува на около 0.320 долара. За седмицата монетата е нараснала с почти един процент. Освен това текущата цена на монетата е с 6,85% по-ниска от най-високата за седмицата.

Сред 20-те най-големи криптовалути от пазарна капитализация, монетите, които отчитат най-забележителното ценово действие, са litecoin (LTC), ethereum classic (ETC) и онтологията (ONT), които са с 6% по-малко. Общата пазарна капитализация на всички криптовалути е 177,5 милиарда долара.


https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

The post Алткойновете тръгват надолу, Биткойн пада под $ 5,300 appeared first on CryptoDnes.bg.