Акциите на AMD последваха Биткойн и скочиха отново

Акциите на AMD последваха Биткойн и скочиха отново

Въпреки препятствията по пътя, безпрецедентното рали на биткойн все още е в устата на всички.

CNBC свърза повишението на цената на BTC с възраждането на акциите на AMD, които нараснаха с над 102% в рамките на една година.

По-добро представяне от Intel

Докато AMD се увеличи с 1%, май месец не беше благоприятен за акциите на останалите компании от тази сфера. VanEck Vectors Semiconductor, който предлага 25 от най-големите американски акции на чипове, загуби 14% този месец.

AMD определено е звездата, която блести в SMH (ETF)- това твърди Борис Шлосберг, управляващ директор на FX стратегията в BK Asset Management.

Разбира се, обявяването на новите чипове бе основният катализатор за скорошния растеж на акциите. AMD хвърли ръкавицата с Ryzen 3000, която превъзхожда цената и производителността на Intel.

Анализаторите твърдят, че за първи път AMD успява да се появи на печелившата страна на процесорните войни с Intel, компанията, която е доминираща сила в индустрията през цялата си 50-годишна история.

Ползи от ралитата на биткойн

Биткойн, според Шлосберг, е още една причина за възраждането на AMD. Тъй като биковете гледат към цена от $10 000, все повече миньори са стимулирани да започнат да копаят отново. Следователно ще има нов интерес към графичните чипове на AMD.

AMD и Nvidia също развълнуваха крипто пазара поради липсата на търсене през 2018 година.

https://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

The post Акциите на AMD последваха Биткойн и скочиха отново appeared first on CryptoDnes.bg.