Активирани са актуализациите на Constantinople и St.Petersburg

Активирани са актуализациите на Constantinople и St.Petersburg

Aктуализациите Constantinople и St. Petersburg за втората по големина криптовалута в света, Етериум (ETH), се състояха на 28 февруари, според ethstats.net.

По-конкретно, актуализациите бяха пуснати в основната мрежа на блок 7,280,000, в съответствие с предишния график. Въпреки че ъпгрейда има две имена от две първоначално отделени актуализации, те впоследствие са комбинирани в едно.

На Ethernodes.org не всички потребители на Етериум са усвоили актуализациите. Само при 22.3% от клиентите на Geth и Parity работи версията на Constantinople.

Constantinople е настроен да внесе многобройни подобрения в ефективността на платформата, включително по-евтини транзакционни такси за някои операции в мрежата на Етериум. Както вече беше съобщено, Constantinople хард форка беше забавен през януари поради новооткрита уязвимост.

St. Petersburg ъпгрейда има за цел да изтрие предишна актуализация, Ethereum Improvement Proposal (EIP) 1283 от тестовите мрежи на Етериум, тъй като този EIP е бил идентифициран като уязвимост в сигурността.

През януари, големите американски криптовалутни борси Coinbase и Kraken станаха последните, които потвърдиха подкрепата за ъпгрейда на Етериум. Двете борси се присъединиха към Binance, Huobi и OKEx, които започнаха да наблюдават събитието преди първия му опит за прилагане.

https://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

The post Активирани са актуализациите на Constantinople и St.Petersburg appeared first on CryptoDnes.bg.