Абсурд! Нова регулация на криптовалутите застрашава пространството

Абсурд! Нова регулация на криптовалутите застрашава пространството

Междуправителственият орган, Financial Action Task Force (FATF) се ангажира да накара 200 страни да третират криптовалутните борси като банки.

FATF е сред най-големите заплахи за крипто пространството

Както Bloomberg докладва на 11 юни, актуализация на начина, по който националните регулатори трябва да третират бизнеса, който се занимава с крипто токени, ще бъде официално публикувана на 21-о число от месеца.

Въздействието от подобнa промяна не е съвсем ясно, но експертите вече предупреждават, че всеки (независимо дали е бизнес или частен инвеститор), който обменя повече от $1000 в криптовалута, ще трябва да предостави личната си информация.

„Тяхната препоръка би могла да има много по-голямо въздействие, отколкото SEC или който и да е било друг регулатор досега“, каза Ерик Търнър, директор в крипто-изследователската фирма Messari, пред Bloomberg за потенциалните промени в САЩ.

Търнър добави, че това е проблем и е „една от най-големите заплахи за криптовалутите в днешно време“.

„Като част от поетапен подход, FATF ще подготви актуализирани насоки, основани на риска, за регулиране на доставчиците на виртуални услуги. Това включва техния надзор и мониторинг, както и насоки за оперативни и правоприлагащи органи за идентифициране и разследване на незаконна дейност, включваща виртуални активи. До месец юни ще издадем допълнителни инструкции за стандартите и как очакваме те да бъдат приложени“, заяви тогавашният им президент Маршал Билингсли.

Два месеца по-късно, членовете на Г-20 се ангажираха напълно да изпълнят предложенията на организацията.

Изпълнителният директор на Azteco, Акин Фернандес, публикува в Twitter:

Биткойн не е банка. Това не е SWIFT. Това не са пари. Това е просто база данни. Приемете го.

https://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

The post Абсурд! Нова регулация на криптовалутите застрашава пространството appeared first on CryptoDnes.bg.